HomePisici de vanzareRase de pisiciContactArticole
Pisici de Vanzare - Rase de Pisici
Albastru de Rusia de Vanzare

 

Pisica Albastru de Rusia este o felina eleganta, unica si distinsa prin trasaturile ei aparte: cu ochii verzi de smarald, blana supla si matasoasa, de o stralucire ce e cel mai usor de observat la lumina naturala si trupul suplu cu osatura rafinata si musculatura ferma. De asemenea, firea calma si iubitoare a acestei pisici si faptul ca este o felina plina de viata va vor cuceri instantaneu. Felul in care isi poarta cu gratie trupul ii sporesc aspectul general regal. Albastru de Rusia arata ca si cum ar zambi, iar motivul ce starneste acest zambet enigmatic este unul cunoscut doar de catre ele. Aceste feline elegante si aristocratice poseda un intelect ce le transforma in companioni deosebit de apreciati.


Vand Pisica Albastru-de-Rusia
Angora Turceasca de Vanzare

Aceasta pisica provine din regiunile muntoase ale Turciei, unde s-a adaptat la iernile aspre printr-o blana neobisnuit de matasoasa, de lungime medie. Angora Turceasca este posibil sa fi evoluat de la pisica Manul, o felina mica domesticita de catre tatari. Aceasta rasa pura genetic isi poate urmari istoria scrisa inca din secolul al XVI-lea in Franta. La inceputul anilor 1900 a transmis caractere de rasa importante pisicilor Persane, timp de multi ani la orice felina cu par lung se facea referire ca si pisica Angora. Din fericire pentru iubitorii de pisici, in Turcia s-au implementat programe de reproducere controlata, spre a proteja fondul genetic al acestei comori nepretuite-Angora Turceasca.Vand Pisica Angora-Turceasca
Birmaneza de Vanzare

Originile acestor pisici din rasa Birmaneza nu sunt foarte certe, ele au fost crescute ca si animale sacre de companie, exstand numeroase legende privitoare la modul in care au ajuns sa posede o asemenea blana magnifica. Se zice ca, cu secole in urma, toate pisicile prezente in templele sacre din Burma, aveau o blana lunga si matasoasa, de un alb pur si ochi stralucitori, de culoarea aramei. Se spune ca rasa Birmaneza a rezultat in urma imperecherii dintre rasa Siameza cu labute albe si pisici cu par lung care a avut loc in anul 1924, in regiunea Nissa. In anul 1926 rasa de pisici Birmaneza a fost prezenta pentru prima data intr-o expozitie internationala a felinelor, organizata la Paris.


Vand Pisica Birmaneza
British Shorthair Blue de Vanzare

Originea rasei British Shorthair:

Rasa de pisici British Shorthair este originara din Marea Britanie fiind omoloaga europenei cu par scurt din Europa. Spre deosebire de rasele de pisici europeane, rasa British Shorthair este o pisica superioara din punct de vedere felinotehnic, a pisicii domestice Felis Catus. Stramosii directi ai rasei de pisici British Shorthair sunt pisicile domestice introduse de catre romani in Galia, de unde rasa va patrunde in Anglia avand ca misiune principala deratizarea gospodariilor. O alta chestiune destul de importanta era aceea ca pentru a fi in conformitate cu legile din acele timpuri, fiecare catun galez trebuia sa detina o pisica.


Vand Pisica British-Shorthair-Blue
British Shorthair Silver Tabby de Vanzare

Originea rasei British Shorthair Silver Tabby:

Rasa de pisici British Shorthair Silver Tabby este originara din Marea Britanie fiind omoloaga europenei cu par scurt din Europa. Spre deosebire de rasa europeana rasa British Shorthair este o pisica superioara din punct de vedere felinotehnic, a pisicii domestice Felis Catus. Stramosii directi ai pisici British Shorthair sunt pisicile domestice introduse de catre romani in Galia, de unde rasa va patrunde in Anglia avand ca misiune principala deratizarea gospodariilor. O alta chestiune destul de importanta era aceea ca pentru a fi in conformitate cu legile din acele timpuri, fiecare catun galez trebuia sa detina o pisica.Vand Pisica British-Shorthair-Silver-Tabby
British Shorthair Cream de Vanzare

Originea rasei British Shorthair Cream:

 

Rasa de pisici British Shorthair Cream este originara din Marea Britanie fiind omoloaga europenei cu par scurt din Europa. Spre deosebire de rasa europeana rasa British Shorthair este o pisica superioara din punct de vedere felinotehnic, a pisicii domestice Felis Catus. Stramosii directi ai pisici British Shorthair sunt pisicile domestice introduse de catre romani in Galia, de unde rasa va patrunde in Anglia avand ca misiune principala deratizarea gospodariilor. O alta chestiune destul de importanta era aceea ca pentru a fi in conformitate cu legile din acele timpuri, fiecare catun galez trebuia sa detina o pisica.


Vand Pisica British-Shorthair-Cream
Chartreux de Vanzare

Originea si istoricul rasei Chartreux:

Rasa Chartreux este originara din Turcia si Iran. Datorita conditiilor nefavoarabile din acele tinuturi aceasta rasa se evidentiaza prin blana lanoasa. Rasa ajunge in Franta cu ajutorul navelor care faceau comert in acele timpuri cu Orientul Mijlociu. In secolul XVI se intalneau pisici de culoare albastra pe teritoriul francez.

Numele acestei pisici de Chartreux apare in anul 1723 in Dictionarul Universal de Comert, de Istorie a Naturii si de Arte si Meserii al lui Savarry des Bruslons. Chartreux in limbaj obisnuit desemna o pisica cu par albastrui. In anul 1756  "pisica de Chartrux " apare in opera naturalistului Buffon ca iconografie.


Vand Pisica Chartreux
Persana Alba de Vanzare

Originea rasei Persana:

Inca din cele mai vechi timpuri rasa Persana este preferata multor crescatori si pisicile din aceasta rasa se bucura de o mare popularitate pe tot globul. Rasa persana isi are originile din secolul XIX fiind creata de crescatorii britanici, plecand de la rasa Angora cu o infuzie de rase de tip european. In anul 1871 au aparut primele exemplare de pisici persane la expozitiile feline de la Londra si aici rasa s-a bucurat de un real succes atat din punct de vedere al caracterului cat si din punctul de vedere al blanii care era de o mare finete cu un fir de par lung.


Vand Pisica Persana-Alba
Scottish Fold de Vanzare

Originea rasei Scottish Fold:

Pisica Scottish Fold se mai numeste si pisica scotiana cu urechile pliate, aceasta denumire primind-o de la cel care a descoperit rasa, William Ross in Scotia, anul 1961. Aceasta rasa a fost mai cunoscuta odata cu patrunderea ei in America unde s-a bucurat de promovarea unei crescatoare de renume care se numea, Salle Wolf Peters. Recunoasterea in Cat Fanciers Asociation s-a facut in anul 1976. Dupa ce rasa a fost recunoscuta s-a bucurat de o deosebita apreciere in special datorita urechilor pliate.

 


Vand Pisica Scottish-Fold
Home | Pisici de vanzare | Rase de pisici | Contact | Articole